| امروز جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

معرفی پایان‌نامه؛


سبک زندگی از دیدگاه دالایی لاما و علامه طباطبایی

رساله دکتری با عنوان «سبک زندگی از دیدگاه دالایی لاما و علامه طباطبایی» توسط مجتبی فیضی نگاشته شده و مسعود آذربایجانی، استاد راهنما، محمد کاویانی ارانی و محمدتقی فعالی استادان مشاور این پایان‌نامه در دانشگاه معارف اسلامی قم بودند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، رساله دکتری با عنوان «سبک زندگی از دیدگاه دالایی لاما و علامه طباطبایی» توسط مجتبی فیضی نگاشته شده است.
مسعود آذربایجانی، استاد راهنما و محمد کاویانی ارانی و محمدتقی فعالی استادان مشاور این پایان‌نامه در دانشگاه معارف اسلامی قم بودند.
چکیده:
یکی از مباحث جدید در عرصه تمدن غرب مساله سبک زندگی است که در دهه های اخیر به عنوان موضوعی میان رشته ای و در عین حال سهل و ممتنع ذهن اندیشمندان را به خود مشغول کرده است.
از یک سو ماهیت غربی این موضوع لوازمی را ایجاب می کند و از سوی دیگر معرفی راه سعادت از سوی جریانهای معنوی نوظهور بعنوان بدیلی بر تعالیم آسمانی ادیان ،دغدغه بررسی سبک زندگی پیشنهادی آنها را به منظور اتخاذ موضع مناسب و رهیافت برتر لازم می آورد.
این رساله به هدف ارائه نگاه اساسی در موضوع سبک زندگی به استخراج و تبیین و تشریح دو الگوی ارائه شده از سوی دالایی لاما بعنوان نماینده آیین بودایی و علامه طباطبایی بعنوان نماینده دین اسلام به روش تحلیلی، تطبیقی و مقایسه آراء این دو اندیشمند در سبک زندگی پرداخته است تا از این میان الگوی برتر شناسایی شود.

از بررسی های انجام شده معلوم شد که گستره سبک زندگی از منظر دالایی لاما در چهار حوزه به قرار ذیل است: در ارتباط با خدا،وی سخنی ندارد زیرا اعتقادی به وجود خداوند ندارد.
در حوزه ارتباط با خود برخود شناسی، مراقبه،گیاه خواری، شادمانی و دوری از رنج و تربیت ذهن تاکید دارد.
در ارتباط با دیگران به مدارا،هماهنگی میان ادیان، احترام به تمام زیوندگان و انسانها و احترام به والدین معتقد است.در ارتباط با طبیعت به نقد تکنولوژی و تاثیرات مخرب آن بر محیط زیست می پردازد و به ترحم بر حیوانات تاکید می ورزد.
در نقطه مقابل علامه طباطبایی در ارتباط با خدا به دو وظیفه اساسی خداشناسی و خداپرستی می پردازد .در حوزه ارتباط با خود، معرفت نفس، مراقبه، بهداشت جسمی و روحی، علم اندوزی و تعقل از جمله تاکیدات وی است.
گستره سبک زندگی در حیطه ارتباط با دیگران، احسان به والدین، سنت ازدواج و احترام به همسایگان، عدالت فردی و اجتماعی، تعاون در امور خیر در جامعه مطمح نظر وی است.
در تعامل با طبیعت ضمن نقد تکنولوژی و تبیین نگرش اسلام به آن بر بهره برداری صحیح از آن تاکید دارد.جالب توجه آنکه روح حاکم بر سبک زندگی هر دو اندیشمند، نیت پاک و صادقانه است.
 اما سبک زندگی دالایی لاما متکی برآموزه های، سکولاریستی و اومانیستی است در حالی که علامه طباطبایی توحید محوری را سرلوحه سبک زندگی قرار داده و خود نیز در حد اعلی بدان التزام دارد.
بنابراین الزامات سبک زندگی در اندیشه دو صاحب نظر واجد وجوه اشتراک و افتراق است و اگرچه در مبانی و اهداف نوعی واگرایی در دیدگاهها مشاهده می شود اما مع الوصف در سبک زندگی پیشنهادی آنها رگه هایی از همگرایی قابل رویت است.
انتهای پیام/

کد خبر : 49136
تاريخ ثبت خبر : 18 تیر 1396
ساعت بارگزاری خبر : 18:15
برچسب‌ها:, , ,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)