| امروز جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

انتشار کتاب؛


بیت‌المال در اقتصاد و مالیه اسلامی

کتاب «بیت‌المال در اقتصاد و مالیه اسلامی: دلالت‌هایی برای اصلاح نظام مالیات و یارانه در کشور» به قلم غلامرضا مصباحی‌مقدم و حسین میسمی منتشر شد.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی طلیعه؛ کتاب «بیت‌المال در اقتصاد و مالیه اسلامی: دلالت‌هایی برای اصلاح نظام مالیات و یارانه در کشور» به قلم غلامرضا مصباحی‌مقدم و حسین میسمی از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شد.

در مقدمه این کتاب آمده است: بیت‌المال به عنوان یکی از نهادهای مهم اقتصادی اسلام، نقش مهمی در اقتصاد بخش عمومی اسلامی بر عهده دارد و درک اهداف، وظایف و ویژگی‌های این نهاد، زمینه سازمان‌دهی هر چه بهتر نظام اقتصادی کشور در چارچوبی اسلامی را فراهم می‌نماید.

همچنین آمده است: در این راستا، پژوهش حاضر تلاش می‌نماید تا با اتخاذ دیدگاهی کل‌نگر (سیستمی) به نظام مالیاتی اسلام، الگوی مدیریت منابع بیت‌المال در اسلام (شامل تجهیز و تخصیص منابع) را مورد کاوش قرار دهد. در واقع سعی می‌نماید با مراجعه به دانش فقه و همچنین تاریخ صدر اسلام (به عنوان الگویی ایده‌آل از اجرای اقتصاد اسلامی در عمل)، ویژگی‌های اساسی که در تجهیز و تخصیص منابع بیت‌المال در چارچوب اسلامی وجود دارد را استخراج کند.

این مجموعه به عنوان الگوی ایده‌آل نظام مالیاتی در چارچوب اسلامی قابل تبیین می‌باشد. علاوه بر این، به منظور عملیاتی و کاربردی‌سازی موضوع، دلالت‌ها و درس‌هایی که مطالعه نهاد بیت‌المال در مالیّه اسلامی (الگوی مطلوب) برای تحلیل وضع موجود نظام مالیات و یارانه در کشور می‌تواند به همراه داشته باشد را نیز مورد کاوش قرار می‌دهد.

سیر ارائه مطالب در این تحقیق به این صورت است که فصل اول، کلیات و مبانی پژوهش را ارائه کرده و فصل دوم به بیان کلیاتی از تعریف، اهداف، ویژگی‌ها و تاریخ بیت‌المال در صدر اسلام می‌پردازد. هدف اصلی این فصل زمینه‌سازی درک صحیح جایگاه بیت‌المال در نظام مالیه اسلامی است.

فصل سوم تحقیق با مراجعه به منابع فقهی و تاریخی، تمامی منابع و مصارف بیت‌المال را مورد بررسی قرار داده و از این منظر ویژگی‌هایی که به نظر می‌رسد در تجهیز و تخصیص منابع بیت‌المال در فقه و تاریخ صدر اسلام وجود دارد را استخراج می‌کند.

در حالی که فصول دوم و سوم در راستای تبیین ابعاد الگوی مطلوب و ایده‌آل مدیریت بیت‌المال در اسلام حرکت کرده است، فصل چهارم بر روی وضع موجود نظام مالیات و یارانه در کشور تمرکز می‌یابد. در واقع در این فصل تلاش می‌شود تا مباحث نظری مطرح شده در فصول قبل، در عالم واقع مورد کاربرد واقع شده و دلالت‌های مشخصی برای بالا بردن میزان انطباق نظام مالیات و یارانه کشور با الگوی ایده‌آل اسلامی ارائه شود.

فصل پنجم نیز از مباحث ارائه شده نتیجه‌گیری کرده و توصیه‌هایی سیاستی و کاربردی به منظور انجام برخی اصلاحات در نظام مالیات و یارانه کشور ارائه می‌دهد. در این فصل همچنین سؤالاتی برای تحقیقات آینده در این حوزه ارائه می‌شود.

یادآور می‌شود، ویراست نخست کتاب «بیت‌المال در اقتصاد و مالیّه اسلامی» به تازگی از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق‌(ع) با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۷۰۰۰۰ ریال منتشر شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

 

 

منبع: انتشارات دانشگاه امام صادق(ع)

انتهای پیام/

کد خبر : 8759
تاريخ ثبت خبر : 5 مرداد 1394
ساعت بارگزاری خبر : 14:39
برچسب‌ها:, , , , ,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)