| امروز جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

پناهیان در هم‌اندیشی اساتید نهاد مقام معظم رهبری:


کسب علم نافع جامعه باید به فرهنگ افراد متقی تبدیل شود

پناهیان در هم‌اندیشی اساتید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بهشتی گفت: افراد متقی وقتی بخواهند برای جامعه نافع باشند طبیعتا در مقام کسب علم هم باید به دنبال علم نافع باشند. چنین چیزی باید تبدیل به فرهنگ در جامعه دانشگاهی شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، مراسم افتتاحیه هم اندیشی اساتید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بهشتی صبح امروز ۶ آبان ماه با حضور حجت الاسلام فرهادزاده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر عین اللهی دبیر هم اندیشی، دکتر مسجدی، مسئول نشست، دکتر جوانمرد، مسئول بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر پیوندی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و اساتید برگزیده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مجتمع خزرآباد ساری آغاز شد.

امام سجاد(ع) قهرمان نیایش و تواضع

در ابتدای این نشست محمدی وند مداح اهل بیت(ع) به ذکر مصیبتی به مناسبت شهادت امام زین العابدین (ع) پرداخت. سپس حجت الاسلام فرهادزاده با تسلیت این ایام عنوان کرد: امام سجاد(ع) قهرمان نیایش و تواضع در محضر خداوند بودند. ادعیه ایشان گنجینه تمام نشدنی است که باید اینها رابه درستی استخراج کرد.

وی در بخش دیگر صحبتهایش عنوان کرد:حیف که دانشگاهای ما هنوز رویکردشان این گونه نشده که به شکل سازمان یافته به سراغ معارف اهل بیت(ع) بروند. اساتید پراکنده این کار را انجام می دهند اما سازمان یافته نیست.

وی در ادامه سخنانش گفت: بنده تصورم این است راه میانبر مورد نظر مقام معظم رهبری همین معارف اهل بیت(ع) است. نخستین هم اندیشی در دماوند و دومین هم اندیشی الان درحال برپایی است. نکته مهم این است که کار سازمان یافته با مشارکت همه انجان دهیم.
وی اظهار داشت: هدف دیگر ما دوستی و محبت بین اساتید است این همدلی باید غیرکاری نیز ایجاد شود. باید توانمان را باهم به اشتراک بگذاریم. در دین ما هم موفقیت در جمع تعریف شده است امیدوارم ما هم در این بستر به اهدافمان نزدیک شویم.

دکتر پیوندی: یکی از وظایف عمده ما غیر از کار پژوهشی و تحقیق تحکیم ارزشهای دینی و اسلامی است.باید آرمانها را تا جای ممکن عملیاتی کنیم

راهکارهای مفید بودن دانشجویان در جامعه چیست

حجت الاسلام پناهیان در مراسم افتتاحیه این هم اندیشی طی سخنانی گفت: سلامتی روح و روان مردم جامعه ازبرکات مفید بودن جمع دانشگاهی و علمی حاصل می شود.

وی درباره اینکه چه کنیم دانشگاه برای ما مفید باشد، توضیح داد: ابتدا باید به دنبال کسب  علم نافع در دانشگاه باشیم مسئولان باید فکر کنند که چگونه این علم در دانشگاه نهادینه شود.

وی در ادامه تاکید کرد: امروز ما متاسفانه ایمان داریم اما عادات اخلاقی و سبک زندگی غلطی داریم و این ولنگاری در اوقات و زندگی ما از نظام تشویق و تنبیه نمره ای درمدرسه کسب شده است.

پناهیان با اشاره به تاکید رهبری بر تولید ثروت در جامعه گفت: دانشجویی که بخواهد برای جامعه مفید باشد خود باید به گونه ای زندگی کند که وقتش هدر نرود و سبک زندگی اش صحیح باشد.
پناهیان با بیان اینکه ریشه های فرهنگی کارهای پژوهشی و علمی باید در جامعه تصحیح شود توضیح داد: معضلات امروز همه ریشه فرهنگی دارد چرا که ما مفید زندگی کردن را تمرین نکرده ایم.
وی با اشاره اینکه دانشجو نباید حب مقام داشته باشد، یادآور شد: اگر کسی حب مقام داشته باشد نمی تواند خدمت کند باید اینگونه دانشجویان را تربیت کنیم.
پناهیان با تاکید بر اینکه متاسفانه سالی یک بار هم محاسبه اعمال و نفس نمی کنیم، افزود: تا زمانی که این مسایل فرهنگ سازی نشود نمی توانیم به نتیجه مورد نظر برسیم. باید خط قرمزها را رعایت کنیم و کاری کنیم دانشجو اول برای خود مفید بوده و سپس برای جامعه کار مشارکتی سازماتی را یاد بگیرد.

پناهیان: اگر کسی حب مقام داشته باشد نمی تواند خدمت کند باید اینگونه دانشجویان را تربیت کنیم

چارچوب کرسی های آزاداندیشی را مشخص کنیم

دکتر پیوندی با تشکر از حضور مسئولان و اساتید گفت: این دانشگاه پتانسیل کار زیاد دارد دغدغه ها و مشکلات مثل کمبود بودجه، نبود زیرساختها و چالشهای نظام سلامت زیاد است اما این بدین معنی نیست که ما کوشش و تلاش نکنیم.
وی در ادامه گفت: همدلی و مشارکت کارمندان و دانشجویان و اساتید دراین دانشگاه زیاد است این نقاط قوت را تقویت کنیم. از شما اساتید درخواست مشارکت برای حل مشکلات را دارم.

وی درباره اسلامی شدن دانشگاه گفت: این دغدغه رهبری است وقتی دانشجو وارد دانشگاه شد تا زمان خروج چقدر به معنویت و معرفتش افزوده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:ما اعتقادمان این است که باید در این مسیر با مقالات و کارهای پژوهشی حرکت کنیم تا نقش محوری در مسیر تعالیم اسلامی شیعی ایفا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه با آرمانهای یک دانشگاه موفق فاصله زیاد داریم،گفت: یکی از وظایف عمده ما غیر از کار پژوهشی و تحقیق تحکیم ارزشهای دینی و اسلامی است.باید آرمانها را تا جای ممکن عملیاتی کنیم.

وی درباره کرسیهای آزاداندیشی توضیح داد: ما هنوز در این زمینه به جمع بندی صحیحی نرسیدیم این یکی از مطالبات رهبری در زمینه نظام سلامت است باید چارچوب کرسیهای آزاداندیشی را مشخص کنیم. با سعه صدر و صبوری و پذیرش افکار معارض کرسی های آزاداندیشی را تقویت کنیم.
دکتر پیوندی درباره ماموریت محوری یادآور شد: دنیا به جایی رسیده که باید برای خود مأموریت مشخصی تعریف کنیم. تاکید رهبری بر تخصیص چهار در صد بودجه کشور به پژوهش است اما این اتفاق نیافتاده است. دانشگاه شهید بهشتی که پیشگام پژوهش است تنها ۲٫۷ درصد از بودجه را به پژوهش اختصاص داده که بازده خوبی هم داشته است.

انتهای پیام/

کد خبر : 33422
تاريخ ثبت خبر : 6 آبان 1395
ساعت بارگزاری خبر : 21:59
برچسب‌ها:,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)