| امروز جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

رشاد در دیدار با رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع):


در بعضی حوزه‌های معرفت به تولید علم رسیدیم

رشاد در دیدار با رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در بعضی از حوزه‌های معرفت به تولید علم رسیده و در بعضی از حوزه‌ها متن تولید شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ـ تحلیلی  طلیعه به نقل از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، محمدرضا حسنی آهنگر رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) و هیات همراه، عصر شنبه ۱۳ مردادماه با حضور در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با آیت‌الله رشاد دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این دیدار که با حضور مهدی عباس‌زاده معاون امور پژوهشی و آموزش، محمد عرب‌صالحی رییس پژوهشکده حکمت و دین‌پژوهی، سیدغلامرضا حسینی مدیرعامل سازمان انتشارات پژوهشگاه و مهدی رمضانی چابک رییس حوزه ریاست پژوهشگاه، همراه بود، در خصوص موضوعات همکاری بین دو دستگاه بحث و تبادل نظر شد.

آیت‌الله علی‌اکبر رشاد ضمن خیرمقدم به مدیران و ریاست دانشگاه امام حسین(ع) به معرفی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پرداخت و گفت: فعالیت‌های پژوهشگاه را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد؛ در بخش نخبگانی؛ نیاز طبقات نخبه و فرهیختگان کشور، نخبه علمی و مدیریتی و در بخش دوم نیاز نخبه جوانان شامل طلاب و دانشجویان نخبه شاغل به تحصیل مدنظر است.

رشاد افزود: در بخش اول در چهار لایه کار می‌شود، لایه اول تولید مبانی، که اساس تولید علم است. در این لایه پژوهشگاه را می‌توان بانی و موسس فلسفه‌های مضاف اسلامی قلمداد کرد، طیف عظیمی از فلسفه‌های مضاف در پژوهشگاه کار می‌شود. فلسفه‌های مضاف به دو بخش فلسفه‌های مضاف علوم و فلسفه‌های مضاف مقولات کلان تقسیم می‌شود. در لایه دوم منطق و روش‌شناسی علوم کار می‌شود، که نقطه عزیمت تحول در منطق و مبانی علوم می‌باشد. لایه سوم نظام پردازی است، که در این لایه به ساختارمندی تحقیقات پرداخته می‌شود و لایه چهارم تولید گزاره‌هاست که با توجه به ساختارهای تولید شده علم جدید بوجود بیاید.

وی با توجه به پیشرفت‌های علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: در بعضی حوزه‌های معرفت به تولید علم رسیدیم و در بعضی از حوزه‌ها متن تولید شد و البته عمده آثار تولید شده در پژوهشگاه می‌تواند به عنوان متن درسی استفاده شود.

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ضمن تاکید بر حضور اساتید در حوزه دانش افزایی در قلمرو معرفت دینی، خاطرنشان کرد: اعضا هیات علمی پژوهشگاه هم در حوزه تحصیل کردند و هم تحصیلات دانشگاهی دارند و در حوزه و دانشگاه تدریس می‌کنند.

در ادامه این جلسه محمدرضا حسنی آهنگر طی گزارشی به تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای دانشگاه جامع امام حسین(ع) پرداخت.

مهدی عباس‌زاده معاون امور پژوهشی و آموزش گفت: با توجه به صحبت‌های انجام شده اولویت‌های پیشنهادی پژوهشگاه برای همکاری از قبیل: تمدن سازی اسلامی، الگوی دانشگاه طراز نظام، امنیت و دفاع در اسلام از لحاظ مبانی نظری، مطالعات انقلاب اسلامی، مطالعات فضای مجازی، سند ۲۰۳۰، اقتصاد مقاومتی، حمایت از کالایی ایرانی، الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت است که می‌توان با یک کار منظم به این همکاری ادامه داد.

در ادامه بذرافکن رییس دانشکده و پژوهشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: در خصوص چاپ مشترک و رونمایی آثار پژوهشکده ازجمله ۲۰۳۰ آماده همکاری هستیم. همچنین دانشگاه امام حسین(ع) در موضوع تحول در علوم انسانی اسلامی در سه حوزه علوم سیاسی، علوم تربیتی و علوم ارتباطی و بنیاد نظری جمهوری اسلامی فعال شده و آماده همکاری با پژوهشگاه است.

در پایان این نشست تفاهم‌نامه همکاری میان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و دانشگاه جامع امام حسین(ع) توسط ریاست دو دستگاه به امضا رسید.

انتهای پیام/

کد خبر : 73962
تاريخ ثبت خبر : 15 مرداد 1397
ساعت بارگزاری خبر : 13:40
برچسب‌ها:, ,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)