| امروز جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

معرفی پایان‌نامه؛


رابطه میان شب قدر با اهل‌ بیت(ع) با تکیه‌ بر علم آنان

پایان‌نامه کارشناسی ارشد با عنوان «رابطه میان شب قدر با اهل‌بیت (ع) با تکیه‌بر علم آنان» توسط خدیجه محمدی فروشانی نگاشته و محمد احسانی فر و سید محمدمرادی، استاد راهنما و استاد مشاور این پایان‌نامه در دانشکده علوم حدیث بودند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، پایان‌نامه کارشناسی ارشد با عنوان «رابطه میان شب قدر با اهل‌بیت (ع) با تکیه‌ بر علم آنان» توسط خدیجه محمدی فروشانی نگاشته شده است.
محمد احسانی فر و سید محمدمرادی، استاد راهنما و استاد مشاور این پایان‌نامه در دانشکده علوم حدیث بودند.
چکیده:
شب قدر در فرهنگ قرآن کریم و روایات، از جایگاه عظیمی برخوردار است. اهمیت این شب تا حدی است که نه‌تنها آیات مختلفی از سور قرآن کریم در مورد خصوصیات این شب نازل‌ شده؛ بلکه سوره‌ای مستقل‌ با تمام آیاتش‌ در خصوص شب قدر در قرآن کریم آمده است.
 شبی که دوره آن از آغاز آفرینش بوده و تا روز قیامت استمرار دارد. خداوند در این شب دانش‌هایی را به حجت‌های الهی و به‌ طور خاص به اهل‌ بیت (ع) عطا می‌کند.
 دانش اهل‌ بیت(ع)‌‌‌‌‌ برگرفته از منابع متعدد است، آنان دانش‌هایی را از راه‌های نامتعارف همچون وحی، تحدیث، الهام، تفهیم، وراثت معنوی و علم أشائی از راه تعلیم الهی دریافت می‌کنند. افزون بر آن، ۸۰ روایت دلالت بر فزونی دانش اهل‌ بیت(ع) در هرروز و هر شب، هر هفته، هرماه و هرسال در شب قدر دارد.
 آنچه می‌طلبید موردبررسی قرار گیرد، دانش‌هایی است که در شب قدر بر اهل‌ بیت(ع) نازل می‌شود. بر اساس روایاتی که کلینی در بابی مستقل در تفسیر سوره قدر آورده و روایات مرتبط با این مقوله دریافتیم این دانش‌‌ها برای رسول خدا (ع) نزول یک‌باره قرآن بر قلب ایشان و علم جمعی بدان است.
 سپس هرسال در شب قدر تفصیل‌کتاب که مقصود از آن تفسیر و تبیین قرآن متناسب با وقایع و حوادث آن سال است بر ایشان الهام شد. علاوه بر آن، در شب قدر روح و فرشتگان، همه‌ امور را به اذن پروردگار بر حجت خدا نازل می‌‌کنند. بر اساس ۳۷ روایتی که در بصائر الدرجات آمده، روح نازل در شب قدر، با روح اهل‌بیت (ع) متحد می‌گردد و علوم و معرفت فراوان برقلوب آنان وارد می‌شود.
از این گذشته، به دلالت پاره‌ای از آیات و روایات، تداوم شب قدر با استمرار رسالت قرآن کریم پیوند دارد. بدین‌گونه که در شب قدر هرسال با وحی‌ای که به معنای وحی تشریعی و شریعت جدید نیست. تأویل قرآن ازجمله تأویل آیات متشابه، تطبیق قرآن بر حوادث و وقایع زمان‌بر حجت خدا و دیگر ذوات اهل‌بیت (ع) تفهیم می‌شود.
 افزون بر آن ‌در چنین ‌شبی‌، امکان پیدایش بداء و تغییر در امور است، همچنین ممکن است خداوند تقدیری جدید و رأیی ابتدایی داشته باشد و علم بدان را با تحدیث ‌و الهام ‌بر آنان ‌‌ابلاغ ‌کند.
انتهای پیام/

کد خبر : 48138
تاريخ ثبت خبر : 26 خرداد 1396
ساعت بارگزاری خبر : 13:29
برچسب‌ها:, , , ,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)