| امروز شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

آیت‌الله حائری‌شیرازی خطاب به طلاب هنرمند:


کشف هنر اسلامی کار غرب را می‌بلعد

استاد حوزه علمیه قم گفت: هنر اسلامی هنر اعجازی، الهی و نورانی است و هنر غربی ها هنر سرابی است؛ اگر شما هنر اسلامی خود را کشف کنید، کار آنها را می بلعد.

به گزارش پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، آیت الله محی الدین حائری شیرازی، استاد حوزه علمیه قم در چهارمین جلسه از سلسله نشست های تخصصی حکمت هنر ویژه طلاب هنرمند که در نگارستان اشراق برگزار شد، اظهار کرد: ما می گوییم که هزینه ای که غرب برای امنیت خود می کند، بالاتر از هزینه ای است که برای توسعه می کند؛ بیشترین درآمد خود را صرف مسائل امنیتی می کنند و خروجی آن به صورت منصفانه این است که باید گفت که این امنیت سراب بوده است.

وی با بیان این که خودمان را اسیر ابهت غرب نکنیم، گفت: با توجه به این که تجهیزات نظامی خود را تقویت کرده اند، اما در یک ناامنی محض در حال زندگی هستند و اسم این ناامنی که تعادل و وحشت است را امنیت گذاشته اند، این درصورتی است که اسم مشکل را حل نمی کند. خودمان را اسیر ابهت غرب نکنیم. آمریکا قبل از انتخابات اخیر چه موقعیتی در عالم داشت و بعد از انتخابات چه موقعیتی دارد؟

غفلت ها گذرا و بصیرت ها ماندگار هستند
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: موسیقی را که می خواهید گوش کنید، کدام یک از موارد ذکر شده را شامل می شود وقتی انسان را مطرح می کنیم، فوق الارضی و تحت الارضی داریم، بصیرت ها امور ماندگار ما بوده و تحت الارضی هستند و شهوات امور فوق الارضی است و گذرا می باشد. غفلت ها گذرا و بصیرت ها ماندگار هستند.
وی در مقایسه هنر اسلامی و غربی گفت: هنر باید همانند عصای موسی باشد و هنر غرب باید مَثَل سحرهای ساحران باشد و جایگاه شما و آنها به این صورت است و هنر شما هنر اعجازی و الهی و نورانی است و هنر غربی ها هنر سرابی و سحری است.

کشف هنر اسلامی کار غرب را می بلعد
آیت الله حائری شیرازی با اشاره به معجزه حضرت موسی(ع) اظهار کرد: چطور آن سحرها چشم انسان ها را سحر می کرد و دل همه این ها را می لرزاند و می ترساند، به طوری که می گوید که موسی هم ترسید؛ اگر شما هنر اسلامی خود را کشف کنید، کار آنها را می بلعد.

هنر اسلامی در انسان تحول ایجاد می کند
وی تصریح کرد: هنر اسلامی هنر ذکر و بصیرت است و در انسان تحول ایجاد می کند؛ یعنی به انسان می نماید که فنا فایده ای ندارد و سرد و راهی فنا و بقا هستی و بین این دو باید یکی را انتخاب کنی.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که با هنر خود فضای مجازی را تسخیر کنید، گفت: شما هنر خود را انجام دهید و این را در فضای مجازی بیاورید که این فضا تسخیر شما می شود؛ انسان هایی که فنا و بقا را دیده اند، از فنا خسته شده اند و به دنبال بقا آمده اند.

img_6667

توصیه های هنری آیت الله حائری شیرازی به طلاب هنرمند
وی خطاب به طلاب هنرمند حاضر در این نشست گفت: در فیلمی که می سازید، هیچ گاه صریح کار نکنید و اساس فیلمتان این باشد که مخاطب، خود مطلبی را بفهمد و آن موقع است طمع آن را می چشد و از عسل هم برای فرد گوارا تر خواهد بود. در هنر حتما باید معانی ثانویه باشد.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: کسانی که می خواهند وارد وادی هنر شوند، باید مطول و مقامات حریری را بخوانند.  داستان هایی که اهل بیت(ع) فرموده اند را به دیداری تبدیل کنید و از آن فیلمی تهیه کنید.
آیت الله حائری شیرازی اظهار کرد: هنر بزرگ اروپا، آمریکا و هالیوود، هنر کوک کردن انسان است، تکان هم می دهد اما بصیرت نمی آورد و اساس هنر شما این است که بصیرت بیاورد.

به جای کوک کردن افراد، در آنها بصیرت افزایی کنید
وی با بیان این که باید محصول هنر شما شهید فهمیده شود، گفت: سنج و طبل زدن به دلیل این که نظم و حرکت ایجاد می کند، هنر است. شعر مهم است که توسط چه کسی خوانده شود و خواننده شعر کمتر از شاعر شعر نیست. آقای معلمی شعر می گفت و آقای آهنگران می خواند و در رزمندگان بصیرت ایجاد کرده و شهید می شدند؛ به جای کوک کردن، بصیرت افزایی کنید.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: به دنبال هنر پی شکسته نروید؛ در مسأله هنر هر چه زمان کمتری صرف شود، بهتر است و بایستی فشرده باشد.
آیت الله حائری شیرازی در پاسخ به سؤال یکی از حاضران که چه نوع موسیقی را گوش می دهید، اظهار کرد: موسیقی که مرا به یاد آخرت بیندازد و بیدار کند و بصیرت دهد، گوش می دهم.
وی در پاسخ به سؤال یکی دیگر از مخاطب این نشست مبنی بر این که مداحی هایی که انسان را از حالت عادی خارج می کند، چه نوع است، گفت: اگر بصیرت می آورد خوب است؛ اگر انسان کم بصیرت می آید و با بصیرت از مجلس می رود، خوب است.

انتهای پیام/

کد خبر : 34513
تاريخ ثبت خبر : 23 آبان 1395
ساعت بارگزاری خبر : 13:04
برچسب‌ها:, ,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)