| امروز شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

رضایی اصفهانی تشریح کرد:


پیام‌های سوره مسد در باب شغل و کسب ثروت

یک مترجم و مفسر قرآن عنوان کرد: شغل، ثروت و مالی خوب است که انسان را به سعادت برساند و نه اینکه او را به دوزخ برساند.

به گزارش پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه به نقل از ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی رضایی‌اصفهانی، در ادامه سلسله جلسات تفسیر اجتماعی قرآن در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) به تفسیر اجتماعی سوره «مسد» پرداخت و گفت: سوره مبارکه مسد که به آن تبت نیز گفته شده است دارای نکات تفسیری عمومی و اجتماعی است.

وی با بیان اینکه این سوره مکی است و هدف از نزول آن نیز این است که به کسانی که با راه انبیاء مخالفت دارند هشدار بدهد تصریح کرد: این سوره دارای ۵ آیه، ۲۰ کلمه و ۷۷ حرف است و پنجمین سوره نازل شده قرآن است یعنی در اوایل بعثت نازل شده است.

این مترجم و مفسر قرآن با بیان اینکه این سوره در مورد ابولهب و زن اوست که پیامبر را آزار می‌دادند تصریح کرد: در مورد فضیلت این سوره نیز از پیامبر(ص) نقل شده است که اگر کسی این سوره را بخواند امید است که با ابولهب همنشین نشود البته فضایل‌السور که عمدتا از ابی بن کعب نقل شده از باب مقتضی است یعنی می‌گویند اگر سوره مسد را بخوانید با ابولهب در دوزخ جمع نمی شوید که مرتبط با شرایطی است یعنی انسان باید بخواند و تقوا نیز داشته باشد.

نویسنده تفسیر مهر با بیان اینکه از نام معاصران پیامبر(ص) در قرآن تنها چند نفر آمده است عنوان کرد: یکی از روش‌های قرآن این است که نامی از افراد جز در موارد بسیار معدودی نمی‌برد و اگر در جایی نامی برده شده است بنابر شرایطی است از این رو نام ائمه(ع) و خلفا و … نیز نیامده است که برخی این شبهه را مطرح می‌کنند.
این مترجم قرآن کریم بیان کرد: در این آیه با اینکه نام ابولهب آمده است اگر الغای خصوصیت و پیامی کلی استخراج کنیم مرگ بر آمریکا و دشمنان اسلام مصادیق آن خواهند بود زیرا هر کسی در مسیر اسلام قرار بگیرد و مخالفت کند همانند ابولهب خواهد شد البته الغای خصوصیت مانند اختصاصات النبی مانند نماز شب و ازدواج‌های متعدد و … قابل الغای خصوصیت نیست.
وی افزود: پیام دیگر این سوره این است که کسی هر قدر ثروت داشته باشد و مانند ابولهب جز چند سرمایه‌دار دوره خود باشند باز هم از عذاب الهی نجات نخواهند یافت لذا این خبر قرآن، اعجاز است زیرا ابولهب سال‌ها بعد از نزول آیه مرد و نهایت هم سرنوشتش دوزخ است.
رضایی اصفهانی عنوان کرد: یکی از دلایلی که قرآن شدیدا با این فرد و زنش برخورد کرد همین مسئله است که امیدی به اصلاح او و همسرش نیست. 
وی افزود: نکته دیگر این سوره، تجسم اعمال در قیامت است؛ فرمود زن ابولهب در دنیا حماله‌الحطب بوده در روز قیامت نیز حماله‌الحطب خواهد بود و در گردن او نیز گردنبندی از لیف خرما است که نوعی خاری در آن است لذا در این سوره تجسم عمل موج می‌زند.
رضایی اصفهانی با بیان اینکه یکی از پیام‌های این سوره آن است که شغل و ثروت و مالی خوب است که انسان را به سعادت و نه دوزخ ببرد اظهار کرد: یکی از پیام‌های دیگر این سوره آن است که دست غارتگران و دشمنان اسلام را از شر مسلمین و دین کوتاه کنید.
انتهای پیام/
کد خبر : 45704
تاريخ ثبت خبر : 11 اردیبهشت 1396
ساعت بارگزاری خبر : 12:16
برچسب‌ها:, ,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)