| امروز جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

آیت الله جوادی آملی:


هدایت جامعه در پرتو عمل در رفتار و گفتار میسر است

آیت الله جوادی آملی گفت: ما با عمل و رفتار و گفتارمان باید جامه تقوا ببافیم و بدوزیم و بر تن کنیم، با سخنرانی و موعظه کسی هدایت نمی شود.

به گزارش پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، جلسه درس آیت الله جوادی آملی اخلاق با حضور جمعی از علاقه مندان به علوم و معارف الهی در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد.

 در این جلسه آیت الله جوادی آملی در ادامه شرح نامه های نهج البلاغه به شرح نامه ۷۱ پرداخت و بیان داشت:

در ادامه شرح نامه های نهج البلاغه به نامه هفتاد و یکم نهج البلاغه رسیدیم این نامه را حضرت امیر برای والی شهر استخر فارس نوشت. فرمود پدرت آدم خوبی بود من خیال کردم تو هم مثل پدرت آدم خوبی هستی به تو سِمت دادم و فکر کردم راه پدرت را ادامه می دهی. البته باید توجه داشت  ائمه(ع) علم غیب فراوانی دارند که ذات اقدس الهی این علم غیب را به آنها عطا کرد اما علم غیب، سند فقهی نیست؛ یعنی اگر امام(ع) به یک مطلبی علم داشتند اگر دستور خاصی بیاید به آن عمل می کنند وگرنه موظف نیستند به علم غیب عمل کنند و اسرار مردم را بازگو کنند. لذا فرمود چون پدرت آدم خوبی بود من تو را والی استخر فارس کردم ولی نه برای آخرت خود کاری کردی نه آبرویی برای دنیا گذاشتی، آخرت خود را ویران می کنی و دنیایت را آباد می کنی؟

وی در ادامه  هدایت جامعه را در پرتو  عمل در رفتار و گفتار میسّر دانست و ابراز داشت: ما با عمل و رفتار و گفتارمان باید جامه تقوا ببافیم و بدوزیم و بر تن کنیم، با سخنرانی و موعظه کسی هدایت نمی شود. یک درصد یا دو درصد با نصیحت هدایت می شوند ولی عمده عمل کردن است. حضرت فرمود من با قول و فعل و عمل خود به تو نصیحت کردم. خیلی از روزها در پُست خود نیستی و برای شکار و تفریح می روی تو وقتی به بیت المال می رسی خیال می کنی ارث پدرت است تو برای این سِمت لیاقت نداری! حضرت نفرمود تو یا عرب! فرمود هر کارگزار و مسئولی که بیت المال را در اثر اختلاس و نجومی و زیرمیزی و رومیزی، ارث پدر خود بداند برای من بی ارزش است.

وی تصریح کرد: کسی که بیت المال و اموال عمومی را ارث پدر خود می داند، به درد هیچ کاری از کارهای نظام اسلامی، چه کار نظامی، فرهنگی، سیاسی، مالی، و امثال ذلک، نمی خورد. حضرت به والی خود گفت سریع نزد من بیا و او را از این سِمت عزل کرد. ما افتخارمان این است که شیعه این علی هستیم و حضرت هم این نظام و این مردم و این ملت و فداکاران را بیش از همه دوست دارد و حفظ می کند و دعا می کند دعای آنها حیاً و میتاً مستجاب است؛ چرا ما مشمول دعای اینها نشویم.

جوادی آملی با اشاره به ایام ورود حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) به شهر قم به بیان عظمت این بانو پرداخته و بیان داشت: این روزها قم شاهد یک جشنی بود و اینکه بی بی دو عالم فاطمه معصومه در ماه ربیع الاول  وارد این سرزمین شد، این همه برکاتی که برای حوزه علمیه قم هست به برکت این مضجع است، خود ما هم تجربه مکرّر داریم؛ همین که از قم برای تعطیلات تابستان می رویم کتابهایی که ما در قم مرتب مطالعه می کنیم روزنامه  وار مطالعه می  کنیم اما وقتی آنجا رفتیم باید سطر سطر مطالعه کنیم، این برای ما تجربه شده است؛ این معلوم است به برکت اینهاست. حیات و ممات اینها فرق نمی کند ما بهترین فرصت را داریم، بهترین ائمه را داریم، بهترین پایگاه را داریم، که باید حداکثر استفاده را داشته باشیم.

انتهای پیام/

کد خبر : 58255
تاريخ ثبت خبر : 25 آذر 1396
ساعت بارگزاری خبر : 11:50
برچسب‌ها:, ,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)