| امروز جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

معرفی کتابی متشکل از مجموعه بیانات مقام معظم رهبری؛


«روشنای علم»

اقتدارى كه ما مي‌توانيم در داخل به ‏وجود بياوريم، با بمب اتمى و سلاح هسته‌‏اى و تقويت نيروى نظامى نيست. البته تقويت نيروى نظامى در حدّ متعارف لازم است؛ اما آنچه مي‌تواند ما را در مقابل تهاجم همه‏ جانبه‌ى دشمنان در سطوح مختلف حفظ كند، همين فهرستى است كه عرض كردم: تقويت ايمان، تقويت علم، تقويت فناوري، تسلط بر فنون روز، پيشاهنگ شدن در توليد علم، شكوفايى استعداد‏هاى آحاد ملت و جوانان در رشته‌‏هاى مختلف و همبستگى ملى و تقويت همدلى در ميان مردم؛

به گزارش طلیعه؛ مجموعه‌‌ی حاضر شامل بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدّظلّه العالی) در مقوله‌ی علم، تولید علم، تحقیق و پژوهش از ابتدای رهبری معظم‌له است، که با همکاری جمعی از طلّاب و محقّقان حوزه‌ی علمیه‌ی قم و طی حدود سه سال کار مستمر به ثمر رسیده است. بدون تردید این اثر می‌تواند علاوه بر پاسخگویی به سؤالات مذکور و تبیین موضوعات مختلف مربوط به علم و تولید علم، به عنوان یک منبع و مرجع علمی تأثیرگذار و هماهنگ‌‌کننده‌ی علوم و مراکز علمی در فضای رو به پیشرفت علم و دانش جامعه‌ ی اسلامی ایران ایفای نقش نماید.

در این مجموعه تلاش گردیده است ضمن فراهم نمودن زمینه‌‌ی استفاده‌ی حدّاکثری مخاطبان از مطالب مربوط به این موضوع، مجموعه‌ی بیانات رهبر معظّم انقلاب در این زمینه به‌طور کامل پوشش داده شود.

صفحاتی از کتاب

جوانان عزیز! ببینید اهمیت کار علمى چقدر است؛ اهمیتش درجه یک است. اگر ما براى یک کشور، عزّت و آبرو و رفاه و اقتدار جهانى و پیشرفتهاى علمى بخواهیم، باید از طریق علم وارد شویم. من نمی‌گویم براى سعادت یک جامعه، علم کافى است. می‌بینیم که در دنیا کشور‏هایى هستند که علم هم دارند، اما واقعاً سعادتمند نیستند و در مشکلات فراوانى دست و پا می‌زنند. قطعاً علم، نه فقط یک شرط لازم، بلکه یک شرط لازمِ بسیار مهمّ است و باید در کشور پیش برود. بنابراین، اهمیت علم معلوم است. اگر امروز کشورى از لحاظ علمى پیشرفت نکرد، نه اقتصادش پیشرفت خواهد کرد، نه اقتدار جهانی‌اش پیشرفت خواهد کرد و نه زندگى مردم پیش خواهد رفت. بالاخره علم باید در کشور پیش برود؛ به‌خصوص که ما عقب‌‌ماندگى داریم و باید تلاش شود.

اقتدارى که ما می‌توانیم در داخل به ‏وجود بیاوریم، با بمب اتمى و سلاح هسته‌‏اى و تقویت نیروى نظامى نیست. البته تقویت نیروى نظامى در حدّ متعارف لازم است؛ اما آنچه می‌تواند ما را در مقابل تهاجم همه‏ جانبه‌ى دشمنان در سطوح مختلف حفظ کند، همین فهرستى است که عرض کردم: تقویت ایمان، تقویت علم، تقویت فناوری، تسلط بر فنون روز، پیشاهنگ شدن در تولید علم، شکوفایى استعداد‏هاى آحاد ملت و جوانان در رشته‌‏هاى مختلف ـ چه علوم انسانى، چه علوم طبیعى، چه انواع گوناگون علوم تجربى ـ همبستگى ملى و تقویت همدلى در میان مردم؛ اینهاست که می‌تواند یک ملت را تقویت کند؛ می‌تواند هم دنیاى خودشان را آباد کند، هم آنها را از آسیب دشمنان محفوظ نگه دارد. اینها وسیله‏‌اى است براى حفظ و صیانت؛ ما باید اینها را دنبال کنیم و خود را متعهد به انجام آن بدانیم.

موضوعات مهم

علم در اسلام و در میان مسلمین/ جایگاه علم در سیر تاریخی غرب/ دیدگاه استکباری غرب درباره‌ی علم/ لزوم تفکیک فرهنگ غلط غرب از علم غربی/ جایگاه علم در سیر تاریخی ایران/ علم؛ عامل اقتدار کشور/ علم در حوزه‌ها و دانشگاه/ جنبش نرم‌افزاری

کد خبر : 470
تاريخ ثبت خبر : 3 شهریور 1393
ساعت بارگزاری خبر : 21:09

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)