| امروز شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

معرفی استاد؛


حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی

احمد مبلغی هم اکنون رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و عضو مجلس خبرگان رهبری است، از سوابق وی می توان، ریاست مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی و ریاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم را نام برد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در سال ۱۳۳۸ در خانواده‌ای روحانی و سرشناس بروجردی دیده به جهان گشود. رفت و آمد پرتعداد مردم به خانه پدری و مشاهده نقش دلسوزانه پدر در حل و رفع مشکلات مردم شعله عشق به آموختن دانش دینی را از همان ابتدا در جان وی فروزان کرد. حاصل آن پیوستن در اوان نوجوانی به جمع رهپویان علم در حوزه علمیه قم بود.

وی دروس مقدماتی و سطح را نزد اساتیدی همچون آیات اشتهاردی، ستوده، پایانی و اعتمادی به انجام رسانید و در مقطع تخصصی دروس خارج از اساتید مبرز و به نامی هم چون حضرات آیات عظام فاضل لنکرانی و مرحوم میرزاجواد تبریزی بهره برد.

در سال‌های قبل از انقلاب اسلامی، تب فعالیت سیاسی بر ضد رژیم ستم شاهی پهلوی کوی و برزن را فراگرفته بود. آقای مبلغی نیز در کنار حضور در حلقه‌های درس و کلاس‌های تحصیل، بنا بر وظیفه، به مبارزه با حکومت ستم شاهی روی آورد. زندانی شدن در دو مرحله توسط حکومت از جمله عواقب این مبارزات بود.

پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، هنوز خستگی نبردی بی‌امان را با حکومت طاغوت در بهار دل انگیز پیروزی انقلاب از تن نزدوده بودند که کشور عزیزمان آماج یورش ناجوان‌مردانه صدام حسین و حامیان جهانی او گشت. حضور در جبهه‌های نبرد با دشمن بعثی این مرز و بوم هم گام با بردار شهیدش محمد سربندی، از جمله فعالیت‌های اصلی او در این سال‌ها بود.

وی همزمان با حضور در جبهه ها دریافت که در کنار مباحث ارزشمند حوزوی، آگاهی از تحولات نوآمد و جدید شرط لازم هر گونه فعالیت علمی و پژوهشی است؛ از این روی بخشی از فعالیت‌ها و تلاش‌های پژوهشی وی از همان ابتدا به تحصیل، تحقیق و استفاده از مکاتب فلسفی جدید، مقایسه آن‌ها با معارف آسمانی اسلام و کوشش جهت دوری از هر گونه التقاط اختصاص یافت.

پس از بیرون راندن دشمن از سرزمین اسلامی، فضا برای علم اندوزی و دانش افزایی کاملا فراهم بود. تلاش بی‌وقفه حجت الاسلام والمسلمین مبلغی در این راه وی را به پژوهشگری به نام و استادی برجسته در حوزه بدل نمود.

حضور پررنگ و پیگیرانه در مجامع دانشگاهی کشور از جمله اصلی‌ترین فعالیت‌های وی می باشد که به گفتگویی پیوسته با ذهن سرشار و روح افزای جوانان در حوزه های مختلف منجر شده است. قریب ده سال تدریس در مراکز مهم دانشگاهی در استان‌های مرکزی، تهران و کرمان به این ارتباط صمیمانه جایگاهی علمی و ثمربخش بخشیده است.

فعالیت‌ها و مسئولیت‌ها:

تدریس درس خارج فقه و اصول

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

مسؤولیت پژوهشکده فقه و حقوق

مدیریت مرکز تحقیقات مجمع تقریب

مدیریت گروه فقه مقارن مدرسه تخصصی فقه و اصول

حضور در بیش از بیست همایش علمی داخل و خارج کشور

عضویت در هیئت تحریریه سه مجله تخصصی فقهی تالیف بیش از هفتاد مقاله عملی- پژوهشی

مقالات:

فقه هجرت – فقه سیاسی- فقه و جهانی شدن – پارادیم‌های فقهی – بررسی فقهی شبیه سازی انسانی و درمانی – بررسی فقهی اوراق سرمایه‌گذاری به شیوه اجاره – پیش نیازهای اجتهاد – صکوک الاجاره – ضوابط بهره‌گیری از فقه سلف از دیدگاه خوانساری – فقه مسجد – ساختار فقه سیاسی –  مبانی کلامی و کاربرد آن در فقه سیاسی امام خمینی – عقلانیت در فقه سیاسی امام خمینی – تحریری نو از نظریه شهرت یه‌الله بروجردی – بررسی فقهی تغییر جنسیت – التقریب بین المصطلحات الاصولیه‌ – پرستاری در نگاه دین – شیوه تقریر نویسی درس خارج – مبانی کلامی و کاربرد آن در فقه سیاسی امام خمینی

تالیفات:

 تالیف دایره المعارفی در زمینه یکی از منابع فقه شیعه (با عنوان عربی موسوعه ‌الاجماع فی الفقه الامامی) که به بیش از ده جلد بالغ خواهد شد و تا به حال یک جلد از آن به چاپ رسیده است.

مبلغی تاکنون برای فعالیت‌های علمی و سخنرانی در همایش‌های مختلف به کشورهای مختلف از جمله قطر، یمن و عربستان، مالزی، مغرب، شارجه، عمان، بحرین و سریلانکا سفر کرد.

سوابق:

از سوابق وی می توان، ریاست مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی و ریاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم را نام برد.

احمد مبلغی هم اکنون رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس مرکز پژوهشهای اسلامی مجلس شورای اسلامی است.

پایگاه اطلاع رسانی وی به آدرس www.moballeghi.ir به زبان فارسی فعال است.

انتهای پیام/

       

 mobaleghi1

mobaleghi2

mobaleghi3

کد خبر : 37902
تاريخ ثبت خبر : 11 دی 1395
ساعت بارگزاری خبر : 11:37
برچسب‌ها:

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)