| امروز پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:


تقدیر از بهترین پایان‌نامه‌های علوم انسانی در تولید و اشتغال

نشست خبری، با حضور رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دبیر علمی و اجرایی «اولین جشنواره ملی قدردانی از پایان نامه های برتر علوم انسانی در زمینه تولید و اشتغال» و جمعی از اصحاب رسانه، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، در ابتدای این نشست، دکتر قبادی، رئیس پژوهشگاه، با تاکید بر آموزه های اسلامی در مورد تأمین معیشت گفت: علم مقدم بر توسعه است و توسعه نیز موجب اشتغال پایدار می شود.

رئیس پژوهشگاه با اشاره به اهمیت این امر ملی گفت: پژوهشگاه اراده دارد این مسیر را در سال های بعد ادامه دهد، نگاه کاربردی نسبت به ظرفیت و وظایف خود داشته باشد و وارد چالش های جدی شود.

قبادی بر بهره گیری از ظرفیت دانشگاه ها برای تولید و اشتغال تأکید کرد و یادآور شد: نگاه علمی عامل توسعه تشکیل نهادهای دانشی و شرکت های دانش بنیان است که می توانند توسعه پایدار و تولید اشتغال را به صورت منطقی و مستمر رونق بدهد و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سعی دارد صدای دانشگاه در حل چالش های اجتماعی است.

وی به آمار بیکاری دانش آموخته ها اشاره کرد و گفت: در شرایطی که ۲۴ درصد دانش آموخته های مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد بیکار هستند، جشنواره تقدیر از بهترین پایان نامه های علوم انسانی در تولید و اشتغال نقطه عطفی است که تلاش های دانشجویی در این زمینه را قدر می شناسد.

 قبادی همچنین با اشاره به آمار ۵۰ درصدی دانشجویان علوم انسانی از مجموع حدود ۴ میلیون دانشجوی کشور و غفلت از ظرفیت های علوم انسانی در اشتغال‌زایی توضیح داد: مهارت افزایی در رشته های مختلف علوم انسانی می تواند به تولید فرصت های شغلی منجر شود؛ برای مثال در رشتۀ ادبیات فارسی مهارت هایی در زمینۀ ویرایش محتوایی و زبانی متون مختلف علمی و غیره، برقراری ارتباط میان هنرهای نمایشی و ادبیات و نظایر آن، دانش آموخته های این رشته را به شغل های جدید معرفی می کند.

اهدای فرصت های پسادکتری و گرنت های پژوهشی به پایان نامه ها و رساله های برگزیده

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به مشارکت نهادهای مختلف از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، برای برگزاری این جشنواره افزود: در این جشنواره ضمن جوایز نقدی، برگزیدگان می توانند از فرصت مطالعات پسادکتری و فرصت های پژوهشی مختلف در گروه های پژوهشگاه برخوردار شوند؛ ضمن اینکه اعطای گرنت (پژوهانه) نیز از دیگر جوایزی است که برای آنها در نظر گرفته ایم.

دبیرخانه تا ۱۵ بهمن پذیرای پایان نامه ها و رساله های مرتبط است

دکتر سمیه توحیدلو، دبیر علمی این جشنواره در بخشی از این نشست گفت: تا امروز ۱۰۰ پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری مرتبط به دست دبیرخانه رسیده است اما از آنجا که مخاطبان ما که طی سال های ۸۶ تا ۹۶ دانشجو بوده اند امروزه دیگر دانشجو نیستند، دبیرخانه با کمک مجموعه هایی مانند ایرانداک (پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران) و دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، پایان نامه های تالیفی را پایش و ۴۰۰ عنوان را در این زمینه شناسایی کرده است.

دکتر توحیدلو ادامه داد: پایان نامه ها در ۴ کارگروه بررسی می شوند؛ رشته های علوم اقتصادی و مدیریت، علوم اجتماعی، مطالعات فرهنگی و ارتباطات، گروه تاریخ، جغرافیا، حقوق و علوم انسانی و دسته آخر ادبیات، هنر و فلسفه.

وی با اشاره به همکاری دانشگاه ها در روند پایش پایان نامه ها و رساله های مرتبط در این زمینه گفت: از دانشگاه ها خواسته ایم پایان نامه های برتر خود را هر سال به ما معرفی کنند و برای بهترین دانشگاه ها و پژوهشگاه ها نیز جوایزی در نظر گرفته ایم.

توحیدلو اضافه کرد: در مجموع از ۱۰۳ عنوان پایان نامه و رساله ای که به دبیرخانه رسیده است، ۶۳ اثر در مقطع کارشناسی ارشد، ۳۵ اثر در دکتری، ۴۹ اثر در هر دو حوزه از طریق دانشگاه های دولتی معرفی شده اند، ۱۶ عنوان از دانشگاه پیام نور و ۳۵ اثر در دانشگاه آزاد در میان آثار وجود دارد.

وی به محورهای انتخاب برترین پایان نامه ها و رساله ها اشاره کرد و گفت: تاثیر دانش بر اشتغال، بررسی ارتباط صادرات نفتی و غیرنفتی و اشتغال، نقش آموزش های غیرنفتی بر تولید، از جمله محورهایی است که در پایان نامه ها مد نظر بوده اند و قصد داریم با خوانش، پایش و معرفی آثاری که در این زمینه مکتوب شده اند توجه دستگاه های اجرایی را به استفاده از این ظرفیت ها جلب کنیم.

دبیر علمی این جشنواره در پایان با اعلام زمان برگزاری اختتامیه افزود: دبیرخانه تا ۱۵ بهمن پذیرای پایان نامه ها و رساله های مرتبط است، مراسم اختتامیه ۲۲ اسفند برگزار می شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه چه تعداد از آثار تقدیر شده و جایزه دریافت می کنند، گفت: همه آثاری که ارزشمند هستند در ۴ کارگروه یادشده تقدیر می شوند و تعداد آثار برتر به نتیجه داوری ها بستگی دارد.

۵۰۰ رساله و پایان‌نامه در دبیرخانه جشنواره در حال بررسی است

محمدعلی معتضدیان، دبیر اجرایی این جشنواره، در بخش دیگری از این نشست خبری،گفت: دبیرخانه در حال بررسی ۵۰۰ پایان نامه و رساله دکتری است که از این تعداد ۱۰۳ رساله و پایان‌نامه به دبیرخانه ارسال شده و حدود ۴۰۰ عنوان نیز توسط دبیرخانه پایش شده است.

وی در یک تقسیم‌بندی دیگر از آثار دریافت شده اظهار داشت: ۴۹ اثر در هر دو مقطع ارشد و دکتری از دانشگاه‌های دولتی، ۱۶ اثر از دانشگاه پیام‌نور و ۳۵ اثر هم از دانشگاه‌های آزاد اسلامی به دبیرخانه ارسال شده است.

لازم به ذکر است، اعضای شورای سیاست‌گذاری این جشنواره، رئیس و معاونان پژوهشگاه علوم‌انسانی، معاون پژوهشی وزارت علوم، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، رؤسای دانشگاه‌های آزاد اسلامی، پیام‌نور، علمی‌کاربردی و فرهنگیان و رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران، هستند.

انتهای پیام/

کد خبر : 60530
تاريخ ثبت خبر : 3 بهمن 1396
ساعت بارگزاری خبر : 10:47
برچسب‌ها:, ,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)