| امروز جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

معرفی پایان نامه؛


بررسی کارکردهای فلسفه در حوزه اعتقادات دینی

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته فلسفه و کلام اسلامی با عنوان «بررسی کارکردهای فلسفه در حوزه اعتقادات دینی» توسط رضا نادی زاده، نگاشته شده و محسن جوادی و رضا اکبری، استاد‌‌‌ ‌‌‌‌راهنما و استاد مشاور این پایان نامه در پائیز 88 در دانشگاه قم دانشکده الهیات و معارف اسلامی بودند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، پایان نامه کارشناسی ارشد رشته فلسفه و کلام اسلامی با عنوان «بررسی کارکردهای فلسفه در حوزه اعتقادات دینی» توسط رضا نادی زاده نگاشته شده است.

محسن جوادی و رضا اکبری، استاد‌‌‌ ‌‌‌‌راهنما و استاد مشاور این پایان نامه در پائیز ۸۸ در دانشگاه قم دانشکده الهیات و معارف اسلامی بودند.

چکیده این پایان نامه در ادامه می آید:

بحث از رابطه فلسفه و دین در طول تاریخ فکر و اندیشه همواره از چالش‌برانگیزترین مباحث بوده است. اینکه با نزول وحی به پیامبران در ادوار مختلف تاریخی، تکیه و اعتماد انسان به علوم عقلی که سرآمد آن فلسفه است چگونه باشد، آیا بر اعتبارش خط بطلان کشد یا آن را برای فهم عمیق دین و ایجاد سازگاری بین مؤلفه‌های دینی به امداد بطلبد، صف‌بندی‌های گوناگونی را در عالم اندیشه پدید آورده است.

در جامعه ما نیز چند صباحی است موجی از سوی گروهی برخاسته است که دعوت به کنار نهادن علوم عقلی و فلسفه و تلاش برای رسیدن به فهمی ناب از معارف دینی می‌کند و رویای خلوص در سر می‌پروراند.

 تأثیر دیدگاه‌‌های این گروه در مسیر مخالفت با فلسفه اسلامی تا آنجاست که گاه امر را بر فرهیختگان نیز مشتبه می‌سازد، لذا بر دلسوزان است تا با روشنگری و عطف توجه به مباحث این حوزه، راه را بر سطحی‌اندیشان ببندند و از اشاعه اندیشه‌ای که می‌خواهد جلوی فهم عمیق معارف دینی را سد کند، جلوگیری نمایند.

هدف رساله حاضر نیز آن است تا در حد بضاعت ناچیز خود نحوه مواجهه دین مبین اسلام را با علوم عقلی و ازجمله فلسفه بررسی کند که البته در این مسیر ناگزیر جهت ارائه مطالب در یک چارچوب علمی مقبول، سایر دیدگاه‌ها را نیز موردبررسی قرار داده است و سرانجام نگارنده به این نتیجه رسیده است دین اسلام نه‌ تنها مشکلی با تعقل و خردورزی حتی در قالب نظام‌مند آن به‌ صورت یک‌رشته علمی به نام فلسفه ندارد، بلکه قاطبه مسلمانان را با شدتی هرچه‌ تمام‌تر به فهم عمیق و دقیق باورهای دینی تشویق و تحریض می‌کند.

فلاسفه شیعه با پی‌جویی این تأکیدات مؤکد است که موفق شده‌اند مکاتب فلسفی رفیعی را بنا کنند. ایشان در تلاش برای تفقه در اصول اعتقادات خویش از فلسفه و علوم عقلی نهایت بهره را برده‌اند و در این میان نه‌تنها سر از الحاد و کفر درنیاورده‌اند بلکه توانسته‌اند تحلیلی سازگار و نظام‌مند از مسائل مطروحه در دین ارائه دهند.

انتهای پیام/

کد خبر : 45060
تاريخ ثبت خبر : 2 اردیبهشت 1396
ساعت بارگزاری خبر : 13:16
برچسب‌ها:, , ,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)