| امروز جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

آیت‌الله ربانی گلپایگانی:


آیت‌الله سبحانی اسوه‌ای مناسب برای جامعه علمی و حوزوی است

استاد ربانی گلپایگانی درباره حضرت آیت‌الله العظمی سبحانی، به ویژگی‌های علمی ایشان از جمله جامعیت، پرکاری، حضور ذهن، استعداد وافر، مرزبانی از عقاید شیعه پرداخت و ایشان را الگو و اسوه‌ای مناسب برای جامعه علمی و حوزوی امروز معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه به نقل از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی،‌ همایش ملی فلسفه کلام نکوداشت آیت‌الله سبحانی و بررسی اندیشه‌های ایشان از برنامه‌های پیش روی پژوهشگاه که به مناسبت روز جهانی فلسفه در آبان ماه سال جاری برگزار می‌شود. در همین راستا مصاحبه‌ای با آیت‌الله علی ربانی گلپایگانی انجام شده است.

آنچه در این گزارش می‌آید، چکیده این مصاحبه است.

آیت‌الله علی ربانی گلپایگانی از شاگردان قدیمی آیت‌الله العظمی سبحانی دام ظله و از هر جهت مورد توجه و عنایت ویژه معظم له بوده و هستند و سالهاست به عنوان محور مرکز تخصصی کلام اسلامی حوزه علمیه قم در پیشبرد و پیشرفت امور آموزشی و پژوهشی آن مرکز، نقش آفرین و تأثیر گذارند.

ایشان سالهای متمادی است که به تدریس مباحث کلامی در سطوح مختلف اشتغال دارند و چند سالی است خارج کلام را با موضوع مباحث جدید کلامی در مدرسه فیضیه تدریس می‌کنند. تألیفات متعدد ایشان در حوزه علم کلام و عقاید اسلامی، مورد توجه اهل علم و تحقیق بوده و برخی نیز در شمار کتب درسی حوزه علمیه قرار دارند.

از حضرت استاد ربانی گلپایگانی در موضوع فلسفه کلام، دو کتاب با عناوین «ما هو علم الکلام» و «درآمدی بر علم کلام» و نیز مقالات متعددی به رشته تحریر درآمده است.

در این گفتگو، وی در تبیین جایگاه علم کلام و عقاید، به استناد احادیثی از امامان اهل بیت علیهم السلام به ویژه سیره وسنت امام صادق علیه السلام پرداخته و با بیان برخی مستندات روایی و تاریخی، نقش متکلمانی چون هشام بن حکم، نوبختی ها، شیخ مفید و شاگردان ایشان، خواجه نصیر الدین طوسی و علامه حلی تا امروز را مهم و اساسی دانست.

استاد ربانی گلپایگانی درباره حضرت آیت‌الله العظمی سبحانی، به ویژگی‌های علمی ایشان از جمله جامعیت، پرکاری، حضور ذهن، استعداد وافر، مرزبانی از عقاید شیعه، حاضر جوابی و تسلط بر مباحث به ویژه در مناظره‌ها و مباحثه‌ها با دانشمندان دیگر مذاهب کلامی پرداخته و ایشان را الگو و اسوه‌ای مناسب برای جامعه علمی و حوزوی امروز معرفی کرد.

علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر از همایش فلسفه کلام با نشانی: قم، بلوار ۱۵ خرداد، خیابان شهید میثمی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی،‌ گروه کلام مکاتبه و یا با شماره تماس دبیرخانه همایش ۰۹۳۹۸۷۲۱۷۷۲ تماس حاصل کنند.

همچنین پست الکترونیکی این همایش جهت مکاتبات مقاله به نشانی phkc@iict.ac.ir در خدمت علاقمندان است.

انتهای پیام/

کد خبر : 76980
تاريخ ثبت خبر : 4 مهر 1397
ساعت بارگزاری خبر : 16:25
برچسب‌ها:,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)