| امروز پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ |
سرخط خبرها:

به قلم حسین بابایی مجرد؛


«الگوسازی نظام کارآمد کنش سازمانی، درآمدی بر نظریه نوین سازمان» به‌زودی منتشر می‌شود

الگوسازی نظام كارآمد كنش سازمانی، درآمدی بر نظریه نوین سازمان عنوان تحقیقی است که توسط دکتر حسین بابایی مجرد عضو هیئت‌ علمی گروه مدیریت اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به اتمام رسیده و به‌زودی منتشر می شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حسین بابایی مجرد عضو هیئت‌ علمی گروه مدیریت اسلامی پژوهشکده نظام‌های اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشی با عنوان الگوسازی نظام کارآمد کنش سازمانی، درآمدی بر نظریه نوین سازمان را به اتمام رسانده است.

 

وی در یادداشتی کوتاه، فصول مختلف تحقیق خود و همچنین بخشی از تحقیق خود را برای آشنایی هرچه بیشتر علاقه‌مندان تبیین نموده است.

 

هر نظریه سازمان ابتناء بر یک فلسفه علم و یک فلسفه جامعه دارد. قاطبه نظریات سازمان برخوردار از فلسفه علم عینی‌گرا (مبتنی بر رویکرد معرفت‌شناختی) یا پوزیتیویسم (مبتنی بر رویکرد روش‌شناختی) و فلسفه جامعه ساختارگرا است. نظریه بوروکراسی وبر نیز متکی بر همین مبادی معرفتی، درون پارادایم کارکردگرایی جای گرفته و به خاطر همین مبادی نیز آماج نقدهایی که بر اساس رویکرد تعاملی به تحلیل تأثیر ساختار بر رفتار می‌پردازند قرارگرفته است. نگارنده با اتکا بر همین مبادی معرفتی به حل دوگانه عینی‌گرایی ـ ذهنی‌گرایی و ساختارگرایی ـ عاملیت‌گرایی پرداخته و با معرفی رویکرد واقع‌گرایی توحیدی به‌عنوان فلسفه علم و ترکیب ساختار ـ عاملیت در محمل فطرت به‌عنوان فلسفه جامعه، مبادی نوینی را برای نظریات سازمان مهیا نموده است. این فرایند در تحقیق با طرح کژ کارکردهای بوروکراسی آغازشده، با استفاده از نظریه کنش به‌عنوان ابزار تحلیل ادامه یافته و نهایتاً با ایجاد چارچوب نظام کارآمد کنش سازمانی به پایان رسیده است. کنش سازمانی به‌عنوان موضوع علم مدیریت، محور بحث بوده و معنای منظم به رفتار به‌عنوان محور کنش و متعلَق عمل مدیریت در نظر گرفته‌شده است.

 

ازآنجاکه ابعادی از معنا در مناسبات اجتماعی فراوری و انتقال می‌یابد نظام کنش مطرح نظر قرارگرفته و ازآنجا که عنصر اراده عامل در نظام کنش مطرح است از کارآمدی نظام کنش سخن گفته‌شده است.

 

فصول این تحقیق عبارت است از:

 

فصل اول: تبیین، تحلیل و نقد بوروکراسی

 

گفتار اول: رهیافت‌های جامعه‌شناختی مطالعه سازمان

 

گفتار دوم: تبیین کارکردی نظریه بوروکراسی

 

گفتار سوم: تحلیل مبادی فرا نظری بوروکراسی

 

گفتار چهارم: گذار مبنایی از بوروکراسی به نظریه بدیل

 

فصل دوم: کیفیت معنا بخشی و معنایابی در نظام کنش سازمانی

 

گفتار اول: کنش بنیادی

 

گفتار دوم: ساختارگرایی

 

گفتار سوم: عاملیت‌ گرایی

 

گفتار چهارم: پساساختارگرایی

 

گفتار پنجم: تلفیق

 

گفتار ششم: ترکیب(مبتنی بر نظریه فطرت)

 

فصل سوم: الگوی نظام کارآمد کنش سازمانی

 

گفتار اول: مفهوم‌ پردازی نظام کارآمد

 

گفتار دوم: مفهوم ‌پردازی کنش سازمانی

 

گفتار سوم: اجزاء و روابط نظام کارآمد کنش سازمانی

 

گفتار چهارم: خرده‌ نظام ‌های نظام کنش سازمانی

 

این پژوهش با عنوان الگوسازی نظام کارآمد کنش سازمانی، درآمدی بر نظریه نوین سازمان و به قلم حسین بابایی مجرد به زودی، توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی چاپ و در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.

 

انتهای پیام/

 

 

 

کد خبر : 23801
تاريخ ثبت خبر : 10 خرداد 1395
ساعت بارگزاری خبر : 13:50
برچسب‌ها:, , , , , , , , , , ,

دیدگاه شما

( الزامي ) (الزامي)